Hosting optimizovan za WP (WordPress) se razlikuje od ostalih po jednoj važnoj karakteristici!

Izradili ste svoj veb sajt u WP i sada za njega tražite najboljeg domaćina. Razmatrate ponude i saznajete da je za profesionalce, preduzeća i ozbiljne sajtove, hosting optimizovan za WordPress najbolja opcija. Kažu, ne morate da trošite vreme na tehnička podešavanja i brigu oko servera!

Zato pokušavate da saznata šta sve još može da Vam pružiti hosting specijalno optimizovanom za WP sajtove. U ovom tekstu za početak dajemo odgovor na osnovno pitanje:

Šta je hosting optimizovan za WP?

Hosting optimizovan za WordPress je karakterističan po tome što domaćin obezbeđuje pozadinski kôd visokih performansi i servere posebno konfigurisane za WP sajtove kao što je Vaš. WP sajtovi zahtevaju određene resurse i alate koje samo server optimizovan za WP u celosti nudi.

To znači da će na tom serveru Vaša veb lokacija biti brza, pouzdana, sigurna i skalabilna. Takođe, za Vas je posebno važno saznanje da domaćin rukuje WordPressom od samog početka, pa su šanse za eventualne tehničke probleme svedene na minimum.

Sa optimizovanim WP hostingom dobijate i sledeće:

  • Softver za keširanje na serveru, tako da time ne morate da opterećujete Vaš sajt.
  • Ugrađenu HTTPS podrška na serveru, kao i ažurirane verzije MySQL i PHP-a.
  • Server posebno dizajniran za brzinu rada veb lokacije.
  • Sigurnosne funkcije kao što su rezervne kopije, zaštitni zid, skener malvera, SSL sertifikati, itd.
  • Pouzdanu tehničku podršku tako da možete kontaktirati provajdera ako naiđete na nevolje.

Razlika između upravljanog i optimizovanog hostinga za WP

1). Upravljani (managed) hosting je uvek optimizovan, dok optimizovani hostinzi nisu svi upravljani. Na primer, možete pronaći i deljene (shared) i VPS hostinge optimizovane za WordPress. Međutim, i pored određene automatizacije, i dalje ćete morati upravljati svojim veb sajtom.

2). Kod upravljanog hostinga, ne samo da imate optimizaciju WordPress-a, već provajder upravlja pozadinskim zadacima. Ako se pojavi neki problem sa vašim sajtom, domaćin će Vas provesti kroz to, ili će ga rešiti umesto vas. Uz to, redovno pravljenje rezervnih kopija, podešavanje bezbednosti i performansi, kao i sva ažuriranja isključivo obavlja domaćin. Vi ne morate da brinete ni o čemu.

3). Specijalno optimizovan server upravljanog hostinga pruža vrhunsku funkcionalnost vašem sajtu. Vi možete da kontrolišete mnogo toga kako da Vaš sajt funkcioniše, ali optimizacija servera je isključivo u rukama domaćina Vašeg sajta.

4). Hosting, koji nije specifikovan za WP, radi sa CMS alatima, dakle i sa WordPress-om. Međutim, na hostingu optimizovanom za WordPress, šanse da imate problema sa sajtom su minimalne!

 

Kome je optimizovani WP hosting namenjen?

Postoji mnogo različitih individualaca i poslovnih subjekata koji mogu imati velike koristi od hostinga optimizovanog za WordPress, kao što su:

Agencije

Za sve agencije koje koriste sajtove u WordPress-u, optimizovan hosting za WP je od suštinskog značaja. Ako nemaju pouzdanu web lokaciju, ugled agencije može biti prilično ugrožen. Osim toga, agencije ne mogu sebi dozvoliti da imati sajtove sa lošim učinkom.

Poslovni sajtovi

Sajtovima za e-trgovinu potreban je velik prostor za rast. Hosting optimizovan za WordPress može da zadovolji sve njihove potrebe. Internet prodavnice moraju da imaju dosta funkcija i da budu moćne. Zato je za njih posebno važno da budu vrhunski optimizovane na svim nivoima.

Sa toliko funkcija i potreba, ključno je da se njihove web stranice brzo učitavaju i da rade bez zastoja. Kašnjenje od samo jedne sekunde može značiti gubitak kupaca i pad prodaje.

Mali biznis i pojedinci

Slobodnjaci (frilanseri), samozaposleni i vlasnici malih preduzeća mogu pokrenuti WordPress sajt bez potrebe da bilo šta uče o optimizaciji. Ovo im oslobađa vreme potrebno da se bave posetiocima sajta, kupcima i klijentima, da kreiraju sadržaj, itd.

Hosting optimizovan za WP – Zaključak

Ako nemate potrebnu stručnost, interesovanje, ili jednostavno nemate vremena da se bavite specifikacijama servera, prepustiti domaćinu Vašeg sajta da to radi umesto Vas.

Pravi hostng provajder će obezbediti da vaš web sajt dobro funkcioniše od samog početka i da tako nastavi, čak i kada se zahtevi povećaju. Hosting optimizovan za WP će Vam znatno olakšati poslovanje, posebno ako vodite više poslovnih web lokacija!

Iako hosting optimizovan za WordPress može biti skuplji od opšteg hostinga, svaki pojedinac ili preduzeće može dugoročno da uštedi, jer neće gubiti vreme na podešavanju hostinga i njegovih mnogobrojnih funkcija.

Povezani članci:
SEO optimizacija WP sajtova
Najbolji hosting za SEO