Bezbednost WordPress sajta (Infografika)

Bezbednost WordPress sajta kao najpopularnijeg CMS-a

Bezbednost WordPress sajta je u Vašim rukama. Oko 17% od svih sajtova koji su prisutni na internetu koriste ovaj CMS. WordPress je jedan od najpopularnijih sistema za upravljanje sadržajem (CMS). Uz rastuću upotrebu WordPress-a njegova bezbednost i sigurnost su postali jedan od glavnih problema koje treba sprečiti ili odmah rešavati.

Neki od najčešćih načina da se web sajt hakuje, čak 41% slučajeva, je dovođenje virusa i drugih malicioznih fajlova na server. Zatim sledi upotreba nedovoljno jake lozinke, otvaranje nerelevantnih komentara, upotreba kontakt forme koja koristi skriptu sajta da ga prikaže samo kao prostu HTML i JavaScript itd. Neredovno ažuriranje i slabo održavanje sajta je takođe veliki problem.

Dakle, treba voditi računa o svim ovim aspektima kako bi se izbeglo da WordPress sajt bude hakovan. Vlasnici veb sajta i programeri WordPress-a su odgovorni za bezbednost ovog sistema. Zaštita WordPress sajta je, stoga, naša glavna briga koju HOSTINJO kao specijalizovani WordPress hosting rešava. Kompletna briga o vašem sajtu i podrška 100% je njegov glavni zadatak.

Kako da očuvate bezbednost Vašeg sajta na WordPress-u?

Da bi zadržali svoju bezbednosnu čvrstinu, vlasnici WordPress sajtova moraju uzimati u obzir mnogo toga, a posebno:
  • Redovno ažuriranje WordPress platforme na najnoviju verziju
  • Uredno i stručno održavanje sadržaja i funkcija sajta
  • Zaštitu svih bezbednosno važnih podataka
  • Prijavljivanje grešaka preko WordPress bezbednosnog sistema
  • Korišćenje jake lozinke za sve ulazne tačke i drugo
  • Da se ne prikazuju verzije WordPress-a na blogu
  • Da se ne instaliraju besplatne teme
  • Da se koriste isključivo provereni dodaci (plug-ins)

ZAKLJUČAK

Nestručno i neblagovremeno rukovanje WordPress-om može da izazove velike probleme za vlasnika sajta. Zato je dobro imati stručnu podršku na raspolaganju koja može u svakom trenutku da spreči ili reši pojavu navedenih problema. Bezbednost i sigurnost Vašeg WordPress sajta je u vašim rukama.
Izbor je Vaš!

Zaštita WordPress sajta (Infografika)

Bezbednost WordPress sajta - Infografika